Home

De boeken:

- De beste

- Logeren in een buik

- Kom je op mijn feestje?

- Held op zolder

- 'Aan tafel!'

- Zwijntje heeft geen zin

- Kikker en de kleuren

- Tom weet wat hij wil

- Het vuilniskonijn

- Piepende remmen en klimmende apen

- De televisie komt!

- Boekenbende

- Een geluk bij een ongeluk

- Bommen op de dierentuin

- Leeuwen op zee

- Van kapers tot ketters

- Hard bewijs!

- De toverjas

Bestellen

Over Wilma Degeling

Op bezoek

Kleurplaten

Contact

Links

 

Logeren in een buik

Jonas stuitert van plezier: Noortje komt logeren!
Ze hebben altijd veel plezier samen, maar blijven slapen vindt Noortje een beetje eng. Jonas doet ontzettend zijn best om er een heel leuke logeerpartij van te maken. Zelf vindt hij logeren helemaal niet eng. Hij ging al logeren toen hij nog niet eens geboren was!

Logeren in een buik is een bijzonder prentenboek over de vrolijke logeerpartij van Noortje en over de tijd dat Jonas logeerde in de buik van draagmoeder Tosca. De verhalen worden verteld met de kinderblik van Jonas en met vrolijke en liefdevolle illustraties: kleurrijk voor het heden en in blauwe tinten voor het verhaal van voor Jonas’ geboorte.
Beide verhalen laten zien: Logeren is geweldig! Het is leuk en gezellig en soms is het ook de oplossing voor een probleem.

Achter in het boek is extra informatie opgenomen over situaties waarin de zwangerschap en de geboorte van een baby niet vanzelf gaan. Het zou de gewoonste zaak van de wereld moeten zijn om daarover te praten. Ook en misschien wel juist met kinderen.

Dit boek is tot stand gekomen op initiatief van Mirjam Schoots.
Als familierechtadvocaat is zij betrokken bij de juridische aspecten van draagmoederschap. Zij ontdekte dat er nog geen prentenboek bestond om ouders te helpen hun kind al op jonge leeftijd te vertellen over zijn/haar bijzondere ontstaansgeschiedenis. Dit boek is er nu gelukkig wel. Het kan vanzelfsprekend ook aan andere kinderen voorgelezen worden, zodat het echt de gewoonste zaak wordt om erover te praten. Een kleurplaat kun je hier downloaden.

Boekgegevens

Soort boek prentenboek, 4+
Auteur Wilma Degeling
Illustraties Helen van Vliet
Uitgever Uitgeverij Menuet
ISBN 978-94-91707-18-6
Aantal pagina's 30
Prijs 19,50
Beschikbaarheid bestellen
Uitvoering harde kaft, gebonden
Afmetingen 291x10x220 mm
Gewicht 375 gr

 

NBD/Biblion recensie

Zowel het thema, draagmoederschap, van dit kleurige prentenboek (A4-formaat) is bijzonder als hoe het is opgebouwd. In het verhaal wordt draagmoederschap vergeleken met logeren. Twee verhalen lopen parallel aan elkaar: in het heden bereidt het jongetje Jonas zich voor op de komst van logee Noortje. Bij dit verhaal staan illustraties in vrolijke, heldere kleuren. Het wordt afgewisseld met een verhaal dat zich afspeelt in het verleden en over de geboorte van Jonas vertelt. Hierbij staan de zwart-witillustraties (met blauw) op een lichtblauwe achtergrond. Jonas komt niet uit de buik van zijn moeder, maar heeft negen maanden 'gelogeerd' bij een draagmoeder. Het draagmoederschap wordt zo heel sterk gesimplificeerd om het voor jonge kinderen behapbaar te maken. (...) Dit boek is bedoeld om met kleine kinderen het gesprek aan te gaan over hun herkomst, als die buiten de standaard vader - moeder - baby valt. (...) Een van de weinige prentenboeken over dit thema, om voor te lezen aan kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar. (...)
Recensent: Ieneke Fonck

De volledige recensie: http://boekenopschool.nl/aanbod/logeren-in-een-buik

Inkijkvoorbeeld

 

  • Logeren-inkijkexemplaar-voorkant-H842
  • Logeren-inkijkexemplaar-H842-colofon
  • Logeren-inkijkexemplaar-H842-mededeling
  • Logeren-inkijkexemplaar-H842-koekjesbakken
  • Logeren-inkijkexemplaar-H842-embryos
  • slider html
  • Logeren-inkijkexemplaar-H842-achterkant
Logeren-inkijkexemplaar-voorkant-H8421 Logeren-inkijkexemplaar-H842-colofon2 Logeren-inkijkexemplaar-H842-mededeling3 Logeren-inkijkexemplaar-H842-koekjesbakken4 Logeren-inkijkexemplaar-H842-embryos5 Logeren-inkijkexemplaar-H842-zorgen-voor6 Logeren-inkijkexemplaar-H842-achterkant7
bootstrap carousel example by WOWSlider.com v9.0m