Home

De boeken:

- De beste

- Logeren in een buik

- Kom je op mijn feestje?

- Held op zolder

- 'Aan tafel!'

- Zwijntje heeft geen zin

- Kikker en de kleuren

- Tom weet wat hij wil

- Het vuilniskonijn

- Piepende remmen en klimmende apen

- De televisie komt!

- Boekenbende

- Een geluk bij een ongeluk

- Bommen op de dierentuin

- Leeuwen op zee

- Van kapers tot ketters

- Hard bewijs!

- De toverjas

Bestellen

Over Wilma Degeling

Op bezoek

Kleurplaten

Contact

Links

 

(niet) de beste

Muis Menno vindt zichzelf wat gewoontjes.
Hij kan veel dingen een beetje, maar hij is nergens supergoed in. Zijn muizenvrienden zijn dat wel. Die zijn dolblij als ze winnen en Menno juicht dan altijd heel hard mee. Alleen wil hij zelf ook wel eens de beste zijn.
Vandaag gaat dat lukken. Menno voelt het tot in het puntje van zijn staart: het wordt een fantastische dag.

In (niet) de beste gaat Menno bij al zijn muizenvrienden langs om uit te vinden waar hij heel goed in kan worden. Is dat zwemmen? Misschien tuinieren of taarten bakken? Hij probeert van alles.

Gaat het Muis Menno lukken om supergoed worden? Of is het misschien helemaal niet nodig om de beste te zijn? Wat vindt hij nu echt het allerfijnste?

Het prentenboek (niet) de beste is iets dikker dan andere prentenboeken. Het is een fijn voorleesverhaal over jezelf zijn (ontdekken wie je bent) en over vriendschap. Ieder van de zestien muizen in dit boek heeft een eigen karakter en je leert ze al kennen op het voorste schutblad. En dan moet het verhaal nog beginnen! De prenten laten een hele muizenwereld zien – kijk maar goed, er is veel te ontdekken.
 
Voorlees- en doetips
Uitgewerkte tips om dit prentenboek interactief voor te lezen, erover na te praten en te knutselen zijn hier te downloaden. Handig voor op school, maar ook fijn voor thuis.
Je kunt van Menno en zijn muizenvrienden een leuke knutsel maken of een kleurplaat inkleuren. Deze kun je hier downloaden.

Boekgegevens

Soort boek prentenboek, 3+
Auteur Wilma Degeling
Illustraties Hanneke de Jager
Uitgever Uitgeverij Menuet
ISBN 978-94-91707-28-5
NUR 273 en 281
Aantal pagina's 38
Prijs 16,95 (gratis verzending)
Beschikbaarheid bestellen
Uitvoering hardcover, full colour
Afmetingen 216 x 302 mm (oblong)
Gewicht  

NBD|Biblion recensie

Menno wil graag ergens de beste in zijn, maar hij weet nog niet precies waarin. Al zijn muizenvriendjes kunnen wel iets supergoed, behalve hij. Vandaag gaat Menno uitvinden waar hij kampioen in kan worden. Oblong prentenboek met een positief verhaal over het ontdekken van je eigen sterke en zwakke punten. Menno gaat langs bij al zijn vriendjes. Zou hij zo snel kunnen leren zwemmen als Mounia? Of zo goed in judo worden als Mik? Misschien is studeren iets voor hem of voetballen? Verwachtingsvol en goedgemutst probeert hij vanalles uit. De vrolijke tekeningen in heldere kleuren en zachte tinten zijn sfeervol en dynamisch. Collageachtige toevoegingen als draadjes wol, textiel, breiwerk en gefotografeerde voorwerpen zorgen voor een speelse gelaagdheid en leuke, subtiele details. De (voorlees)tekst is prettig leesbaar, levendig en positief. Menno laat zich niet ontmoedigen, is hulpvaardig en houdt van gezelligheid. Op www.wilmadegeling.nl zijn voorlees- en knutseltips te downloaden. Groot oblong formaat. Vanaf ca. 4 jaar.
Recensent: S.E. van Zonneveld

Inkijkexemplaar

 

  • De-beste---omslag-2021-08-03-(voorkant-842x601)
  • De-beste---spread-1-(schutblad-voor)-(1684x588)
  • De-beste---spread-2-(colofon)-(1684x601)
  • De-beste---spread-3-(1e-tekstpagina)-(1684x604)
  • bootstrap slideshow
  • De-beste---omslag-2021-08-03-(achterkant-842x606)
1 2 3 4 5 6
css slider by WOWSlider.com v9.0m